SPORTZAAL SPORTLAAN
2 sportzalen en clubhuis voor basketbalvereniging 'Green Eagles' en Revius Lyceum in Maassluis. 2.000 m2
 

Bij deze nieuwe sportzaal wordt vol ingezet op duurzaamheid. Het gebouw is optimaal ingepast in zijn omgeving, het stimuleert sport en beweging en draagt bij aan ontmoeting. De hoofdentree van het gebouw is georiënteerd op de Sportlaan. Realisatie van dit gebouw wordt aangegrepen om het parkeerveld en de openbare ruimte opnieuw in te richten, met extra aandacht voor biodiversiteit en de (regen)wateropgave.

Het gebouw kenmerkt zich door een karakteristieke vorm op een robuuste plint, met een houten gevelbekleding en gevelbegroening op de verdiepingen.

Bij binnenkomst in de centrale hal zijn de twee gymzalen direct zichtbaar en toegankelijk door grote glazen puien. De gekromde trap nodigt uit tot bewegen naar de verdieping, waar het clubhuis en de tribune gesitueerd zijn. Het clubhuis kijkt uit op het groene voorplein en heeft tevens zicht op parkeerterrein en parkje, wat de sociale veiligheid vergroot.

Opdrachtgever:
Gemeente Maassluis
Gebruikers:
Green Eagles en Revius Lyceum
Architect:
Theo Kupers Architecten
Team:
Theo Kupers, Iris van Velzen
Constructeur:
Raadgevende Ingenieurs Van Rossum Rotterdam
Adviseur installaties:
Innuvate bv
Adviseur bouwfysica:
Peutz Zoetermeer

Begane grond met kleedkamers en 2 gymzalen
Verdieping met clubhuis en tribune
Schetsontwerp voor de inpassing van de sportzaal in de locatie
Het nieuwe fietspad verbindt Laan 1940-1945 met de Sportlaan en vormt een overzichtelijke en sociaal veilige route, langs de rand van het park en tussen sportzaal en parkeerveld.
Het halfverharde parkeerveld wordt omzoomd door heuphoge hagen die de auto’s aan het zicht onttrekken.