MARIAHOEVE
Stedenbouwkundige studie verdichting centrumgebied ‘t Kleine Loo’ in Den Haag
 

In dit ontwerp is onderzocht welke mogelijkheden een verouderd maar verder goed werkend winkelcentrum heeft m.b.t. toevoeging van een woon- en werk programma. Onderdeel van studie was verder hoe het winkelcentrum gefaseerd een kwaliteitsverbetering kan krijgen. In het ontwerp wordt het winkelcentrum met markante hoogbouw gemarkeerd. Door herstel van de relaties met een prachtig verborgen stadspark worden gelijktijdig de kwaliteiten van het openbaar gebied verbeterd.

Opdrachtgever:
Bouwfonds Ontwikkeling Delft
Ontwerp:
Theo Kupers Architecten
Team:
Theo Kupers met Floris Le Conge Kleyn
Adviseur winkelcentra:
MAB Den Haag

Studie naar het herstel van relaties met het prachtige verborgen stadspark.
Potentiƫle woonlocatie als landmark voor het winkelcentrum.
Een compositie van alzijdige gebouwen in een materialisatie die aansluit bij de Haagse traditie van licht getinte gebouwen.
Maximale flexibiliteit voor verschillende soorten woningen in de torens.

  Mariahoeve (PDF) >