BAANHOEK WEST
Onderwijsgebouw met basisscholen, gymzaal, kinderopvang en peuterspeelzalen. 3.000 m2
 

Dit onderwijsgebouw herbergt naast een peuterspeelzaal, een kinderdagverblijf en twee basisscholen een gymzaal die een belangrijke taak als wijkfunctie vervult. Als enige publieke gebouw in deze nieuwbouwwijk wordt hier bovendien veel aandacht aan de duurzaamheid, de gezondheid en de energiezuinigheid besteed. Het gebouw heeft een EPC van 0,5. De gebruikte materialen zijn zowel duurzaam als onderhoudsarm en voor de ventilatie is frisse school klasse B aangehouden.

Toekomstbestendig betekent ook duurzaam. Het gebouw is voorbereid op extra lokalen op de eerste en tweede verdieping. Zodoende blijft het maaiveld geheel beschikbaar voor de (groene) speelpleinen. De gevelmaterialen zijn een combinatie van kleurige cementtegels en in verschillende tinten geolied hout.

Opdrachtgever:
Gemeente Sliedrecht
Gebruikers:
Anne de Vriesschool en basisschool de Wilgen  | Catalpa Kinderopvang | SKA Alblasserwaard
Architect:
Theo Kupers Architecten
Team:
Theo Kupers met Perry Klootwijk, Nadja Borkowski, Rob Kotte, Christophe Banderier
Constructeur:
Raadschelders Bouwadvies, Spaarndam
Adviseur installaties/energie:
ABT Velp

De centrale hal is een oriëntatiepunt voor het interieur.
Gymzaal op de verdieping betekent geen blinde gevels op het maaiveld.
De speelpleinen voor specifieke leeftijd-categoriën.
Een herkenbaar, eigenwijs silhouet.
Een duurzame, energiezuinige en gezonde brede school.

  School Baanhoek-West (PDF) >