BRIANT COLLEGE
Verbouwing en uitbreiding van school voor speciaal voortgezet onderwijs. 2016-2021. uitbreiding 1.000m2 bvo, verbouwing 2.730m2 bvo

Een bestaand schoolgebouw uit de 70er jaren wordt uitgebreid en aangepast aan de noden voor hedendaags (voortgezet speciaal) onderwijs. Daartoe wordt de interne organisatie van het bestaande gangen gebouw gereorganiseerd in verschillende clusters. Op de begane grond bevinden zich de beroepsgerichte clusters: Horeca, Zorg en Bouwen. De verdieping is voor de theoretische richtingen en bestaat met name uit klaslokalen met leerpleinen. Spreek-, therapie- en concentratieruimtes bevinden zich op strategische plekken in het gebouw. Het grand café en het Innovatie Lab zijn de brug naar de buitenwereld: Hier kunnen leerlingen in een veilige omgeving oefenen op vaardigheden die ze gaan toepassen na het behalen van hun diploma.

De uitbreiding voegt zich op zodanige wijze tegen het bestaande gebouwvolume, dat er een geheel nieuwe interne ruimtelijke organisatie ontstaat. Daarnaast verkleint dit nieuwbouw gedeelte het warmteverlies oppervlak beduidend. Met de materialisatie van het interieur wordt beoogd een professionele omgeving te creëren die weinig lijkt op een schoolgebouw. Allemaal bedoeld om het leren en werken in dit gebouw voor deze categorie leerlingen zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Briant College is onderdeel van Scholencampus Bethaniënstraat.


Opdrachtgever:
De Onderwijsspecialisten
Gebruikers:
VSO Briant College
Architect:
Theo Kupers Architecten
Team:
Theo Kupers met Iris van Velzen, Esra Ozel, Avgi Iordanidou, Madeleine Mans
Constructeur:
Van Rossum Rotterdam
Adviseur installaties:
S2H
Adviseur bouwfysica:
DGMR Arnhem
Aannemer:
Klaassengroep Arnhem


   (PDF) >
 
categorie: SCHOLEN