STUDIO GAASBEEK
Woon-werk studio in Blaaksedijk
 

Studio Gaasbeek is een hybride studio- en kantoorruimte voor Dick Gaasbeek, journalist en deskundige op het gebied van papier. Landelijk gelegen in de Zuid-Hollandse polder van Blaaksedijk.

De studio is een langgerekt éénlaagse volume op de voormalige plek van een garage naast het woonhuis. Donker gebeitste houten gevels en zilvergrijze dakbedekking vormen de huid van de studio. De positie van de kozijnen sturen de zichtlijnen vanuit het interieur.

Door de lichthappers dringt het daglicht diep in de studio en ontstaan er steeds wisselende schaduwpatronen. De ramen kaderen de blik naar buiten. Het meubilair is speciaal voor de studio ontworpen. Sober gebruik van materialen en kleuren versterkt de verstilde werksfeer.

Opdrachtgever:
Dhr. D. Gaasbeek, Mevr A. v/d Pol
Architect:
Theo Kupers Architecten
Team:
Theo Kupers met Floris Le Conge Kleyn, Perry Klootwijk, Rob Kotte, Nadja Borkowski
Constructeur:
Baas bv, Rotterdam
Aannemer:
Naaktgeboren, Heinenoord
Fotografie:
Scagliola-Brakkee