DE OMMEZWAAI
Basisschool voor speciaal onderwijs (cluster IV) met natuurlijke speelpleinen. 2016-2020. 1.885 m2 bvo.

Het gebouw heeft in totaal 14 groepsruimten plus een kunstatelier en een kooklokaal. De twee onderbouwlokalen zijn in een separaat domein aan de binnenspeelruimte geplaats en komen daarnaast direct uit op het OB-speelplein buiten. Het kooklokaal en het kunstatelier bevinden zich samen met de teamkamer en het grote dakterras op de eerste verdieping. Therapieruimten op de begane grond zijn in een eigen domein direct nabij de hoofdentree geplaatst. De korte routes van de groepsruimtes naar speelpleinen zijn zo doordacht dat de loop naar het buiten spelen zo min mogelijk overlast oplevert. Spreek- en concentratieruimtes bevinden zich op strategische plekken in het gebouw.

Het gebouw is geheel in metselwerk gematerialiseerd, oogt stoer en ‘volwassen’ en kan tegen een stootje. De landschappelijke setting van de school, samen met de natuurlijke speelpleininrichting versterkt het concept van een evenwichtige schoolomgeving met ruimte voor actie en beweging, ontmoeten en rust. Het binnenklimaat is ontworpen conform Frisse Scholen standaard.

De Ommezwaai is onderdeel van Scholencampus Bethaniënstraat.


Opdrachtgever:
De Onderwijsspecialisten
Gebruikers:
Basisschool De Ommezwaai
Architect:
Theo Kupers Architecten
Team:
Theo Kupers met Iris van Velzen, Mateo Garcia Lopez, Avgi Iordanidou, Luana Scandurra, Madeleine Mans, Hannelore Thomas, Harm Janssen, Joeri Bellaard
Constructeur:
Van Rossum Rotterdam
Adviseur installaties:
S2H
Adviseur bouwfysica:
DGMR Arnhem
Aannemer:
Klaassengroep Arnhem


  Ommezwaai (PDF) >
 
categorie: SCHOLEN